1 de maig 2010

Gabinet Psicopedagògic

Voldria explicar el funcionament del Gabinet Psicopedagògic de l'escola en la que estic realitzant les pràctiques destacant, inicialment, l'estreta relació que hi ha entre les persones que el formen i l'equip de tutors i professors de tots els nivells. Aquest Gabinet neix de la necessitat d'una atenció individual a la família a fi d'orientar-la en el procés educatiu i el desenvolupament dels seus fills. Un dels avantatges d'aquesta intervenció i atenció és que parteix sempre del propi marc escolar.

Els objectius del Gabinet Psicopedagògic són:

   * Oferir un espai de diagnòstic, orientació, suport i seguiment psicològic i pedagògic als alumnes del centre i a les seves famílies
   * Oferir un seguiment personalitzat i un assessorament als pares sobre les estratègies a dur a terme per tal d'apaivagar les dificultats dels seus fills.

El Gabinet l'integren dues llicenciades en Psicologia, especialitzades en Psicopedagogia, Logopèdia, Mediació familiar i Orientació escolar i familiar. Una d'elles treballa en els cicles d'Educació Infantil i Primària, i l'altra a Secundària.

Aquestes mateixes persones són les que donen suport als alumnes que presenten algun tipus de dificultat, mancança o necessitat educaciva especial.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada